Hans Doddema


Een geboren Rotterdammer (’55), optimist met een frisse kijk op de wereld en één die van aanpakken houdt. Vanaf het begin van zijn carrière tot aan de dag van vandaag, , is hij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Want stil zitten kan hij niet.


Na een moeizame periode op de middelbare school lukte het toch om een diploma in de wacht te slepen. Hij startte zijn carrière bij de politie. Motordienst, recherche of meldkamer, je kunt vrijwel geen plek in het politiebedrijf noemen of Hans heeft er gewerkt. “Een mooi vak” zoals hij dat nog steeds betitelt.
Binnen de politie waren ook de Ondernemingsraad en P&O-belangen zijn domein.


Toch verliet Hans na vele jaren het politiebedrijf. Hij ging aan de slag in een meer politieke omgeving van de gemeentelijke overheid. Directe ondersteuning van een college van Burgemeester en Wethouders en Gemeenteraad werden afgewisseld met (crisis)management en veiligheidsbeleid. Achtereenvolgens bij verschillende gemeenten pakte Hans zeer uiteenlopende vakgebieden aan. Van financiën tot WMO, van bedrijfsvoering tot kwaliteitsbeleid; er zijn weinig vakgebieden waar hij nog niet actief in is.


Hans is een generalist die altijd denkt “vanuit de schoenen van de klant”. De wijsheid dat ruzies en meningsverschillen niet productief zijn en mensen kunnen beschadigen bracht hem bij de conflictbemiddeling en is mediator geworden. Elke dag leren is ook een motto van Hans.

Deze leergierigheid heeft hem ook bij DWERG gebracht. Dienstverlenen èn zelf verder ontwikkelen. Dienstbaar en hulpvaardigheid lopen als een rode draad door het leven van Hans, zowel privé als zakelijk.

Natuurlijk werkt Hans niet alleen voor DWERG. Hij is ook al vele jaren getrouwd met Paulien. Hun twee kinderen zijn inmiddels ook getrouwd en 2 kleinkinderen behoren tot de familie. Hans is een “trotse Opa”, zoals hijzelf zegt. En als hij even de kans krijgt, pakt hij zijn fototoestel om zijn favoriete hobby fotografie te beoefenen. Bij voorkeur in de natuur en uiteraard zijn kleinkinderen!
Voor een actueel overzicht van mijn activiteiten, klik dan op mijn Linkedin pagina

Hans Doddema

Hans Doddema